Híreink – translation missing: hu.general.meta.tags – Miniskandi Home

Híreink — gyerekfejlődés RSS
Kíváncsi vagy a skandináv gyereknevelésre? Íme néhány érdekesség róla!

A mai cikkben hoztunk némi útmutatót, mit, hogyan kell csinálnod, ha skandináv módon szeretnéd felnevelni gyermeked. De először is… Mi az a skandináv nevelés? A skandináv nevelés egy olyan szülői filozófia és kutatásokon alapuló módszer, amely arra az elgondolásra épül, hogy a gyermekeinkkel való kapcsolatunk a legfontosabb. Ez a szabad játékkal és a szabadban eltöltött idővel kombinálva az egészségesebb, kitartóbb nevelés, és a magabiztos gyerekek kulcsa. Az északi országokban (Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország és Izland) hasonló módon nevelik gyermekeiket. Empatikusan, őszintén és tiszteletteljesen állnak hozzá a szülőséghez és a neveléshez. Ez azt jelenti, azt szeretnék, hogy a gyerekek hallgassanak szüleikre, és nem azért, mert félnek tőlük vagy a következményektől, hanem azért, mert tisztelik őket, és tudják, hogy csak a legjobbat...

Olvasd tovább
Öltözködés önállóan – Montessori módszer a mindennapokban

Sok szülőnek nagy dilemmát okoz eldönteni, mikor is jött el az a pillanat, hogy kisgyermeke már önállóan tudjon öltözni, az időjáráshoz és alkalomhoz megfelelő darabokat választani. Ha észreveszed, hogy a kis lurkód már totyogós korában szívesen babrálja a cipőjét, vagy húzkodja a zokniját, akkor hagyd, hadd játszadozzon vele.

Olvasd továbbMesevilág a gyerekszobában

A mai modern világban egyre kisebb hangsúlyt fektetünk rá, de még ma is igaz az az állítás, hogy a gyerekeket minél több mesekönyvvel kell körül vennünk a fejlődésük során. A szép, színes mesék, az elsőre furcsának és misztikusnak tűnő betűk elvarázsolják és egyben nevelik is gyermekünket.

Olvasd tovább