Híreink – Miniskandi Home

Híreink RSS




Új év, új akció! 2024

Neked is van olyan dolog, amit nagyon meg akartál venni karácsony előtt, viszont nagyon drágálltad, és inkább ajándékokra költötted azt a pénzt?

Olvasd tovább



Kezdődik az Adventi időszak

Ahogy átlépjük a decembert, kezdetét veszi az Adventi időszak! Elsején kinyithatjuk az adventi naptár első ablakocskáját, az első vasárnap meggyújthatjuk az első adventi gyertyát, és készülhetünk a karácsonyra! Na de te tudod, mi a jelentése ezeknek a hagyományoknak, vagy miért alakultak ki? Vágyunk a fényre! Belegondoltál már, miért szeretjük ebben az időszakban a fényeket, a csillogást, és mindent, ami a karácsonnyal jár? Mert fokozatosan egyre sötétebb lesz körülöttünk, amit egy kis meleggel és fénnyel próbálunk meg elűzni, ami ősi ösztönökből ered. Innen jön az adventi koszorú eredete, amikor is minden meggyújtott gyertyával egyre világosabb lesz, így karácsonykor fényességben ünnepelhetünk! A vallásosaknak ez az időszak ezen kívül az elmélkedés, megtisztulás és lelki felkészülés Jézus eljövetelére. Így a lehető legközelebb tud kerülni...

Olvasd tovább



Mivel várjuk a Mikulást?

Számunkra a Mikulás a gyerekkori élményeket, a várakozást, a kíváncsiságot, a csokikat és sok remek emléket idéz fel, de vajon a te gyermeked is várja a piros puttonyos eljövetelét?

Olvasd tovább