Húsvéti dekoráció készítése! – Miniskandi Home

Húsvéti dekoráció készítése!


Hamarosan itt a Húsvét, és határozottan elkaptuk a hangulatát!

Ráadásul 4 teljes napunk áll arra, hogy kiéljük húsvétlázunkat, és tele dekoráljuk a lakást különböző, erre az időszakra jellemző szimbólumokkal!

Miért ne mutathatnánk ki, hogy szeretjük a ezt az időszakot a sok finomságával és szokásaival együtt, akár pár képeslap keretében, ami a locsolásért jár – ráadásul tökéletes elfoglaltság lehet a legkisebb családtagokkal való kézműveskedéshez!

Húsvéti kézműves kártya

Szükséged lesz:

  • A4-es színes kártyalapra
  • Ceruzára
  • Selyempapírra különböző színekben
  • Ollóra
  • Ragasztóra

Vigyázz, kész, készíts!

  1. Először is vegyünk egy A4-es lapot és hajtsuk félbe. Ez lesz a kártya alapja. Ennek az elejére rajzoljunk ceruzával egy nagy tojásformát, és szintén ceruzával különböző mintákat is rajzolhatunk bele.
  2. Ha ez kész, akkor vedd elő a selyempapírt, és kezdd el darabokra tépni, amit menet közben apró golyókká gyűrj össze. Ismételd meg ezt az összes használni kívánt színnél. Légy merész, engedd el a fantáziád, és használj olyan színeket, amik csak megtetszenek, és persze van belőlük!
  3. Ha ez is megvan, akkor fogd meg a ragasztót, és kezdd el felragasztani az összegyűrt szövetdarabkákat a tojás körvonalától indulva egészen befelé, amíg teljesen meg nem telik, és egy gyönyörű, dekoratív, színes húsvéti tojást nem kapunk.
  4. Hagyd teljesen megszáradni az alkotásod és ne felejts el írni egy kis üzenetet is a belsejébe. Ha nagyon a szívedhez nőtt az alkotás során, akkor írd bele a kedvenc locsolkodós versikédet, és magaddal is viheted „puska” gyanánt a locsolkodásokra.
  5. Tipp: A tojás alakzat helyett rajzolhatsz nyuszit, csibét vagy báránykát is, amelyiket jobban szeretnéd, és akár a szokásos színeivel, akár kreatív módon több színből is kirakhatod!

Húsvéti tojásfestés

Nem maradhat ki a szokásos tojásfestés sem, ami hagyomány minden magyar családban, főleg ahol gyerekek is vannak!

Szükséged lesz:

  • Jó sok tojásra
  • Tojásfestékre
  • Rajzoló eszközökre
  • Tojástartóra
  • Matricára a plusz minta kedvéért

Vigyázz, kész, fess!

  1. Mielőtt hozzálátnál a folyamathoz, szúrj egy kis lyukat a tojás egyik aljára, és fújd ki belőle a tojást. Erős tüdő kell hozzá, úgyhogy ez egy családi meló lesz!
  2. Ha félsz, hogy így túl törékeny lesz a tojás a kis szeleburdi kezekben, akkor főzd meg őket és fessétek ki úgy. Így nem kell tartani attól, hogy egy erősebb érintéstől összeroppan.
  3. Készítsd elő a festékeket különböző tálakba és tegyél ki egy üreset is, amiben majd összekeverhetsz színeket. Készítsd ki az ecseteket vagy egyéb festésre alkalmas eszközt, és tervezd meg, hogyan nézzen ki a tojásod.
  4. Ha ez is megvan, kezdődhet a móka! Csinálj több féle alkotást, legyetek kreatívak, és néha szakadjatok el az ismert technikáktól valami új érdekében!
  5. Használjatok matricát is, hogy még díszesebb legyen a műalkotás!
  6. A végén hagyjátok megszáradni őket, és ha kész, akkor fel leket őket akasztani, felszúrni a kifújt darabokat a barkaágra, vagy az asztalon is szépen mutatnak dekorációs elemként.
  7. Tipp: Ha lógó dekornak szánjátok őket, akkor érdemes kifújni mindkét végét, és még a festés előtt egy madzagot áttolni rajta.

Ha húsvéti hangulatban vagy, vess egy pillantást imádnivaló Húsvéti kollekciónkra, és vigyél egy kis színt, egy kis vidámságot a lakásba!

https://www.miniskandihome.hu/collections/husvet