Mesevilág a gyerekszobában – Miniskandi Home

Mesevilág a gyerekszobában


A mese az az ábécéskönyv, amelyből a gyermek megtanul saját lelkében olvasni. ~ Bruno Bettelheim

Mesére mindig szükség van

A mai modern világban egyre kisebb hangsúlyt fektetünk rá, de még ma is igaz az az állítás, hogy a gyerekeket minél több mesekönyvvel kell körül vennünk a fejlődésük során. A szép, színes mesék, az elsőre furcsának és misztikusnak tűnő betűk elvarázsolják és egyben nevelik is gyermekünket.


A mese az mese, mindegy, hogy az interneten, a tévében, vagy egy mesekönyvből felolvasva hallgatja a gyerekünk - gondoljuk sokan. Azonban ez nem így van. A gyerekek fantáziája és kreativitása cseppet sem fejlődik a tévé vagy az okos eszközök előtt ülve. Mivel a mesefilmek és videók a hang mellé képet is társítanak és nem ösztönzik gondolkodásra, álmodozásara apró kis nézőiket. Ezzel szemben, amikor az egyik szülő vagy egy felnőtt olvas a csöppségnek, az arra készteti, hogy a hallott dolgokat a saját kis buksijában elképzelje. Ezzel pedig egy sokkal intenzívebb élmény társul a meseolvasáshoz.

 

gyerekkönyvtartóállvány_fehér
 
gyerekszekreny

 

Minél többféle mesekönyvvel találkozik kiskorában a gyermekünk, annál több történetet, hőst és akadályt fog megismerni. Ezáltal a világképe és az igazságérzete is megnő. Továbbá a mesék által fejleszthető gyermekünk szókincse és kreativitása is. Így később az iskola első osztályában már sokkal könnyebben megy neki az írás-olvasás megtanulása, valamint a későbbiekben a kötelező versek megjegyzése is gyerekjáték lesz.

A mesekönyvek tárolása

 A gyerekszobában és a könyvek között is fő a rendszeresség. A mesekönyveket legjobb csoportosítva, tematikusan tárolni. Valamint a kisgyermekeknek fontos, hogy a könyvek borítója kifele álljon, így azonnal, ránézésre megtalálják a kedvencüket.
Fontos, hogy a könyveknek legyen kialakítva egy saját polc, vagy tároló a gyerekszobában. Sőt a legjobb, ha a kis lurkók is már korán megtanulják, hogy az éppen olvasott könyvet, mindig vissza kell tenni a helyére, hogy ne kallódjon el és ne gyűrődjenek meg a mesekönyv lapocskái. Ezzel rendszeretetre és a dolgok megbecsülésére is tanítod gyermekedet.
Add meg rá a lehetőséget, hogy bármikor, amikor kedve szottyan gyermeked lapozgathassa kedvenc könyvecskéjét. Alakítsd ki úgy a gyerekszobát, hogy mindig legyenek elérhető közelségben a mesekönyvek. Így csak egy karnyújtásnyi távolság van gyermeked és kedvenc mesevilága között.
Webshopunkon többféle könyvespolcot és tárolót találsz, melyek neutrális színeikkel kiválóan illeszkednek minden gyerekszobába. Különböző méreteiknek köszönhetően egészen totyogó gyermektől, akár a kisiskolás korú csemetéig mindegyiküknek megtalálod a megfelelő kialakítást.

 

gyerek_konyvespolc_feher  gyerek_konyvespolc_szurke

Szerezd be te is az ideális könyvespolcot gyermeked számára és éljétek át együtt a meseolvasás megannyi csodáját.