Februári kirándulás a skandináv országokba - mire készülj? – Miniskandi Home

Februári kirándulás a skandináv országokba - mire készülj?


Bár minden bizonnyal hideg lesz, február nagyszerű hónap Dániába, Norvégiába vagy Svédországba. Az évnek ebben a szakaszában a téli sportok javában zajlanak ezekben a skandináv országokban, és még mindig van esély látni a látványos aurora borealis-t, más néven az északi fényt!

A február még mindig a turizmus holtszezonjának számít, így az utazók a kiadásokon is jócskán spórolhatnak. Nem csak a szállodai árak olcsóbbak, de a tömeg is ritkább. Ha szereted a téli sportokat, de szűkös a költségvetése, Skandinávia februárban nagyon jó ajánlat lehet, és remek hónap a síelésre, snowboardozásra vagy szánkózásra.

Ezen mókás téli tevékenységek között azt is kihasználhatod, hogy eltölthetsz egy ritka éjszakát Skandinávia egyik jégszállodájában, amely az év körülbelül négy hónapjában üzemel. A vendégszobákban fagypont alatti hőmérséklettel ez egy romantikus ötlet lehet egy Valentin-napi kiránduláshoz. Végtére is, nincs szükséged kifogásra, hogy egy expedíció által tesztelt hálózsákban bújj össze a különleges személyeddel.

Skandináviai időjárás februárban

Attól függően, hogy milyen messze vagy északon az északi és skandináv országokban, egy februári napon átlagosan -7-1 Celsius-fok van. Az állandó fagy sem szokatlan ezen országok északi részein. Februárban a legalacsonyabb a hőmérséklet, és szeles is lehet az időjárás.

  • Stockholm, Svédország: 1 C° - mínusz 3 C°
  • Oslo, Norvégia: 1 C°- mínusz 5 C°
  • Bergen, Norvégia: 4 C° - 0 C°
  • Koppenhága, Dánia: 3 C° - mínusz 1 C°

Februárban lassan növekszik a nappali órák száma, ahogy Skandinávia kiemelkedik hosszú, sötét teléből. A régió déli részei, mint például Dánia is, februárban 7-8 óra nappali fényt is kaphat; eközben Svédország északi részei csak 4-6 óra napsütésnek örülhetnek.

Az Északi-sarkkör bizonyos területein télen egyáltalán nincsen nap, ezt a jelenséget sarki éjszakáknak hívják. Bár elég komornak tűnhet, valójában ez a tökéletes alkalom arra, hogy maximalizáld az északi fény és más csodálatos természeti jelenségek megtekintésének esélyét.

Mit kell csomagolni?

Az év egyik leghidegebb hónapjában a világ egyik leghidegebb lakott vidékén minden meleg gyapjúrétegre szükséged lesz! Ha az Északi-sarkkör felé indulsz, hozz magaddal erős csizmát a havon és jégen való sétáláshoz, pehelytömött vízálló ruhát, sapkát, kesztyűt és sálat a jó hosszú és meleg alsónemű mellett. Ha lejtőre készülsz, gondoskodj egy jó síkabátról és egy hónadrágról, amely melegen tart, miközben tudsz mozogni is.

Függetlenül attól, hogy melyik skandináv országot tervezed meglátogatni végső úti célként, a szigetelt kabát, kesztyű, sapka és sál a minimális szükséges felszerelés az utazók számára februárban. Célszerű hosszú alsóneműt bepakolni, ami minden nap a ruha alatt is hordható.

Februári események Skandináviában

A téli sportok kedvelőinek igazi csemege, különösen a régió híres síközpontjai. A síelés mellett jeges horgászat, bobozás, hótalpas és motoros szánozásra is van lehetőség!

  • A számik nemzeti ünnepe: Minden év február 6-án Norvégia, Svédország és Finnország őslakosai egyetértésének ünnepe.
  • Vinterjazz: Dániában megnézheted ezt a téli fesztivált a jazz nagyjaival a világ minden tájáról.
  • Polarjazz: Ha azt tervezed, hogy ellátogatsz Norvégiában, Svalbard távoli szigetére, akkor részt vehetsz az egyedülálló Polar Jazz Fesztiválon, amelyet a világ legészakibb jazzfesztiváljaként tartanak számon a "Cool place, hot music" szlogennel.
  • Rjukan Jégmászó Fesztivál: Nézd meg, ahogy a versenyzők megmérkőznek a befagyott vízeséseken, és tudj meg többet erről az intenzív sportról, majd irány a Røros Winter Fair, a norvég piac, amely 1854-ig nyúlik vissza, és ünnepségekkel, számos standdal, forró kávéval a máglya körül, népzenével és mesemondással várják az arra járókat. A vásár minden évben januárban és februárban kerül megrendezésre.
  • Stockholmi Bútorvásár: A svédországi látogatók tervezhetik, hogy ellátogatnak erre a népszerű eseményre, ahol a tervezők összejönnek, és bemutatják legújabb alkotásaikat, mielőtt azok a tömegpiacra kerülnének.

Februári utazási tippek

Skandinávia általában nagyon biztonságos, és kevés kockázatot jelent az utazók számára, akár egészségügyi, akár egyéb szempontból. Télen viszont körültekintően járj el, hiszen gyakoriak a csúszós járdák és a vadátkelőhelyek okozta közlekedési balesetek.

Az aurora borealis a legjobban az északi sarkkörön látható nagyon tiszta és sötét téli éjszakákon. Az északi fényt néha Skandinávia déli részén észlelik, de nagyobb eséllyel láthatod őket, ha egy nagyon sötét és tiszta éjszakán messze elutazol a várostól.

Amellett, hogy február remek alkalom a téli sportokra, kevésbé mozgalmas, vagyis az utazások és a szállások is kedvezőbbek lesznek. A regionális légitársaságok néha komoly kedvezményeket kínálnak az évnek ebben a szakaszában.

Skandináviában nincs hiány nagyszerű síhelyekből, de érdemes más egyedi tevékenységeket is figyelembe venni utazása során, mint például a kutyaszánozást, a jégversenyt és a jéghorgászatot.