Tippek, hogyan tudod nem csak túlélni, hanem élvezni is a telet! – Miniskandi Home

Tippek, hogyan tudod nem csak túlélni, hanem élvezni is a telet!


A hőmérséklet csökkenése és a napfény fokozatos elvesztése jelezi számunkra, hogy a szabadtéri tevékenységek ideje lassan lejár, és rövid- vagy hosszútávú hibernált állapotba kerülnek. A tél sajnos sokszor olyan évszak, melyet az emberek inkább elviselnek, mint élveznek. 

Van valami a télben, ami bekapcsolja bennünk a túlélési módot. Míg a nyarat általában könnyű szeretni (hacsak nem olyan éghajlaton élsz, ahol a nyár nyomasztóan meleg és párás), a hidegben való kijárás egyszerűen nagyobb elkötelezettséget igényel – és határozottan több felszerelést.

De a hideg hónapokban is ugyanúgy szükségünk van a friss levegőre, ha nem jobban, mint a langyos napsütéses szezonban. Ha Te is nehezen motiválod magad arra, hogy télen kimozdulj, és programot csinálj a szabadba, ez a cikk akkor neked szól!

Ahhoz, hogy a téli „mojod” beinduljon, van egy stratégia, amely három dolgon alapul: attitűd, alkalmazkodás és tevékenység.

Ezek végigvezetésével te is láthatod, hogy a téli időszakot élvezni is lehet!

HOZZÁÁLLÁS

A téltől való idegenkedésünk nagy része csak a fejünkben létezik. Mentális egészségünk is nagyban függ attól, hogy mennyi időt töltünk a szabadban.

A kutatások azt is kimutatták, hogy napi egy óra séta a szezonális affektív zavarok hatékony kezelésére is megoldás lehet. De valóban szükségünk van egy újabb tudományos tanulmányra, amely bizonyítja a természet mentális és fizikai egészségünkre gyakorolt ​​számos jótékony hatását, hogy felkeljünk a kanapéról és kilépjünk az ajtón?

Nem hiszem. A tested már tudja ezt, és ösztönösen vágyik a szabadba, most már csak az elmédet kell meggyőznöd. Kötelezd el magad arra, hogy minden nap kimenj a szabadba, az időjárástól függetlenül, még akkor is, ha először csak 15 percre.

Ha az időjárás nem hívogató, nyugodtan panaszkodj rá, de ne hagyd, hogy ez befolyásolja a döntésedet. Néha a legjobb motiváció az, ha arra gondolunk, milyen jól fogjuk magunkat érezni, amikor visszatérünk, és ez is rendben van!

ALKALMAZHATÓSÁG

Igazítsd ruházatod és felszerelésed az évszakhoz és az időjáráshoz megfelelően. A tél élvezetéhez nincs szükséged a legújabb és legjobb felszerelésre, de segít, ha van egy alap gardróbod, amely szárazon és melegen tart.

Egy pár gyapjúzokni, meleg csizma, hőszigetelt nadrág, valamint egy sapka és egy ujjatlan is megfelel, ha télen a szabadban maradsz. A leghidegebb napokon vegyen fel néhány termikus hosszú alsóneműt, és aranyszínű lesz.

Az alkalmazkodás azt is jelenti, hogy az időjárástól függően rugalmasnak kell lenni a hely és a tevékenységek tekintetében. Ha éppen alkapott egy hóvihar, egy gyors séta a környéken valószínűleg jobb megoldás, mint egy 10 mérföldes túra ismeretlen területen.

TEVÉKENYSÉG

A fizikai aktivitás megőrzése kulcsfontosságú a megfázás elkerülése érdekében, és a legtöbb egészségügyi előnnyel jár. De az, hogy mit csinálsz, kevésbé fontos, mint hogy hogyan csinálod.

Nem kell elfoglaltnak lenned, vagy nagy kalandokat tervezned ahhoz, hogy élvezd a kint létet… elég, ha csak kint vagy és kapcsolatba lépsz a természettel. Keress olyan közeli helyeket, amelyek „beszélnek hozzád”, megszólítanak valamilyen módon, ideális esetben sétatávolságon belül – és gyakran térj vissza hozzájuk.

Miután kapcsolatba kerültél ezekkel a helyekkel, meg fogod találni a varázslatot abban, hogy megnézd, hogyan változnak évszakról évszakra. Nem számít, hova mész vagy mit csinálsz, vigyél magaddal egy barátot vagy partnert. Gyakran könnyebb motiválni magad a rászokásra, ha van valaki, akivel megoszthatod a tapasztalataidat!