Skandináv lakástrendek 2022-ben! – Miniskandi Home

Skandináv lakástrendek 2022-ben!


Egyszerű, letisztult, funkcionális, stílusos és minimalista – a skandináv lakberendezés örömöt és békét kölcsönöz a szemnek.

Ebben a cikkben 2022 legmenőbb lakberendezési trendjeit soroljuk fel, aminek köszönhetően hamarosan úgy fogsz díszíteni, mint egy igazi skandináv!

Tavaly azt tapasztalhattuk, hogy a józan, nyugodt színek és lágy formák uralják a lakberendezés világát. Ez a természetes díszítőstílus 2022-ben is folytatódik, néhány elemet beépítve az élénk pasztellek és a 70-es, 80-as és 90-es évek hatásaiból.

A lágyan folyó formák, a fa élénk árnyalatai, a színes üvegek, a kerámiák és a steppelt textíliák azok a trendek, amelyekkel idén még többet fogunk találkozni. Összegyűjtöttük a 2022-es év nagyszerű anyag-, szín- és formatrendjeit.

 

Színek

2022 az az év, amikor a színek ismét a középpontba kerülnek. Sok évnyi enyhe, tapintható trendszínek után egyre több lépést látunk egy ragyogóbb irány felé. De ne kapkodd el az otthoni tárgyak és díszek cseréjét – őrizd meg a barna, bézs és égetett földszínek alapját ezek árnyalataival, és adj hozzá kiemelkedő és színes részleteket otthoni dekorációiddal. A narancssárga, a világossárga, a kék, a zöld és a barna különböző árnyalatai egyre népszerűbbek, de az idei év legtisztább trendszíne: a lila – különösen a levendula nyugalmat sugárzó, pasztellszerű árnyalatai.

 

Minták és formák

Több időt töltünk otthon, mint valaha, és ez lehet az egyik oka annak, hogy egyszerűen szeretnénk környezetünket dekorálni – szeretnénk, ha olyan dolgok vennének körül bennünket, amelyek megnyugtatnak és pihentetik a szemünket. Az áramló, organikus formák visszatérő trendek például a bútorok, a dekoratív vázák, és a gyertyatartók terén is. A tükrök is alakot változtatnak, és elutasítják a kitaposott utat. A funkciót magunk mögött hagyjuk, és teret adunk a részleteknek, mint a szobroknál, ahol a sima formák lágy, halk mozgást sejtetnek.

A minták most egyáltalán nem extrémek vagy szemet gyönyörködtetőek; ők is nyugalmat és csendet kölcsönöznek a lakberendezésnek. A csíkok és a négyzetek egyre népszerűbbek, és újra megjelennek a 80-as évek stílusát idéző, steppelt textíliák. 2022-ben láthatunk steppelt párnákat, plédeket és ágytakarókat is, valamint a bútorok mintázatában is felfedezhetőek.

 

Anyag

Ami az anyagokat illeti, a természetes összetevők továbbra is reflektorfényben maradnak. A fehérre pácolt tölgy egy olyan anyag, amelyet tavaly láttunk kivirágozni a lakberendezésben, különösen olyan kontrasztos színekkel kombinálva, mint a fekete vagy a sötétzöld. A rattan és a puha anyagok, például a mackószőrme és a velúr, úgy tűnik, 2022-ben is megmaradnak.

Sok színes üveget is fogunk látni. Nagyobb teret adunk a nagy üvegvázáknak, gyertyatartóknak, mint például a polcokon és tálalókon a szobroknak.

 

Fenntarthatóság és működés

Az újrafelhasználás már több éve népszerű, és 2022-ben is a trend élén áll. A kopott színek és az elöregedett tárgyak még soha nem voltak ilyen népszerűek, a „tegnapi, jól tálalt funkcionális” tárgyak gyönyörű belső részletekké váltak. Számos fontos beszállító is talál módot arra, hogy gyáraikban beépítse az újrahasznosítást; a fadarab hulladékok és egyéb anyagok új életet kapnak, mint friss, egyedi tárgyak.

A mai korban, amikor mindannyian több időt töltünk otthon, mint valaha, a tárgyaknak és a tereknek több funkciót kell betölteniük. Sokunk az ebédlőasztalnál végzi el a házi feladatát, vagy a hálószobában rendezte be otthoni irodáját. Éppen ezért úgy gondoljuk, hogy a 2022-es trendek sok olyan intelligens, multifunkcionális megoldásokat fognak tartalmazni, amelyek segítségével az abszolút maximumot hozhatjuk ki otthonunkból!