Közeledik a Halloween - Csinálj magad Halloween-fát! – Miniskandi Home

Közeledik a Halloween - Csinálj magad Halloween-fát!


Végre itt a kísértetszezon, a Halloween! Ahogy a levelek hullani kezdenek, ez az időszak a móka és a fantázia, a hókuszpókusz, az erdei séták, a makkok és tobozok gyűjtése, és a beltéri meghittség időszaka.

Nem titok, hogy nagy rajongói vagyunk a kézműves tevékenységnek, szóval mi is lehetne jobb módja annak, hogy elindítsuk ezt a varázslatos évszakot, mint egy szórakoztató, kísérteties témájú tevékenység, amelybe a kicsik is szívesen belemerülnek!?

Ez a csodálatos fadísz minden bizonnyal siker lesz gyermekeid körében, és egészen a várva várt Halloween-ünnepségig elvezet.

Kezdjünk is hát neki!

Mire van szükség a Halloween fához:

Szükséged lesz:

  • Gallyakra/kis faágakra
  • Fekete plakátfestékre
  • Ezüst csillogó ragasztóra
  • Vastag ecsetekre
  • Magas, nehéz vázára vagy edényre

Lássuk az elkészítését lépésről lépésre!

  1. Mielőtt belevágnánk, menj egy kis erdei sétára a gyerekekkel, és gyűjtsetek gallyakat vagy kis faágakat. Egy jó maréknyi hasonló méretű és hosszúságút kellene összeszedni – ügyelve arra, hogy legyen sok ág a dekorációk felakasztásához, amiről később lesz szó.
  2. Rendezd el a gallyakat egy védőburkolattal ellátott felületen. Vedd ki a fekete plakátfestéket, és fesd le a gallyakat. Hagyd őket száradni legalább 5 órán keresztül.
  3. Ezután vedd elő az ezüst csillogó ragasztót, és kend rá a gallyak felületére, hogy szikrázó hatást keltsen. Hagyjuk ezt is megszáradni.
  4. Végül rendezzük el a gallyakat egy vázába vagy tartályba. Előfordulhat, hogy néhány kő vagy kavics hozzáadásával növelnie kell az alját, hogy ne boruljon fel.

És voila, a Halloween Fánk el is készült!

Most pedig díszítsük fel a fánkat!

Ideje hozzátenni néhány kísérteties fánk díszítéshez!

Lássuk itt mire lesz szükségünk:

  • Zsinór vagy szalag
  • Ragasztószalag
  • Kézműves ragasztó
  • Fültisztító pálcika
  • Ezüst csillogó ragasztó
  • Filc különböző „Halloween” színekben (narancs, zöld, fekete, lila, piros és fehér)
  • Kartonkártya
  • Egy csomag gunyoros szem
  • Olló
  • Vatta

Rakjuk össze a díszeket!

  1. Vegyünk egy kartonpapírt, és vágjunk ki egy durva ovális formát belőle (körülbelül 7 cm átmérőjű) – nem kell túl precíznek lenni. Ez lesz az alapja a kísérteties pókoknak és a kísértetjárta tököknek, ezért vágj belőle többet, amíg nem lesz annyi, amennyire szükséged van.

Megjegyzés: Mindig célszerű felügyelni a kicsiket, amikor ollót használnak. A gyermekbarát olló a fiatal kézművesek számára is kiváló.

  1. A kártyaalapot használd sablonként, és vágj ki egy azonos méretű fekete filcdarabot a pókokhoz, és ugyanilyen narancssárga filcet a sütőtökhöz. Kérd meg a kis ghoulokat, hogy ragasszák a filcet a kártyadarabok tetejére, és hagyják megszáradni.
  2. Most jön az igazán szórakoztató rész… Ideje díszíteni!
    Vegyük elő a szemeket, és ragasszunk egy párat nagyjából minden dekoráció közepére. Adj hozzá póklábakat a kísérteties pókokhoz úgy, hogy a kártya hátuljára mindkét oldalon 4 lábat ragasztasz. Kivághatsz két kis háromszög alakú fehér filcdarabot is, és ezeket felragaszthatod a szájához fogaknak.
  3. A sütőtökhöz vágjunk ki egy félkört a fekete filc segítségével a szájnak, és egy kis háromszöget az orr számára. Ragaszd fel őket, vagy készíts pár tököt a saját stílusod szerint.
  4. Most pedig jöhetnek a barátságos szellemek! Használj egy sablont útmutatóként, és vágd ki a formát a kártya segítségével.
  5. Vedd elő a vattát és húzd szét, így szép és bolyhos lesz. Vegyél elő annyi darabot, amennyire szükséged lesz, és ragaszd be velük a szellem alakját, hogy teljesen befedje.
  6. Miután megszáradt, vágj ki 3 ovális alakú fekete filcdarabot, kettőt a szemnek és egyet a szájnak, majd ragaszd fel őket a helyükre.

És Voila! A hátborzongató ghouljaid készen állnak arra, hogy egész Halloween-kor kísértsenek!

Elérkezett a dekorálás ideje!

  1. Vágj le egy darab madzagot vagy zsineget az ágak méretétől függően.
  2. Hurkold meg és tartsd össze a végeit.
  3. Fordítsd meg a formákat, és rögzítsd a madzagot ragasztóval a hátuljára.
  4. Kérd meg mini dekorátoraidat, hogy tetszés szerint akasszák fel őket a fára.

Boldog Halloween-t és Mindenszenteket Kívánunk!