Hogyan kezdjünk hozzá egy nem mérgező életmódhoz? – Miniskandi Home

Hogyan kezdjünk hozzá egy nem mérgező életmódhoz?


Aggódsz a vegyszerek miatt az otthonodban? Szeretnél természetesebb életmódot folytatni? Ijesztőnek tűnhet egy nem mérgező életmódot elkezdeni, de valójában nem olyan nehéz, mint gondolnád!

Számos módja van egy egészségesebb életmód elindításának, a méreganyagoknak való kitettség csökkentésétől az otthon méregtelenítésén át a nem mérgező ételek fogyasztásáig.

Ebben a cikkben megosztunk néhány egyszerű lépést veled, amelyeket Te és családod megtehettek a méreganyagoknak eltávolításáért, és egy egészségesebb élet érdekében!

Ne feledd: Róma sem egy nap alatt épült fel!

Legyél türelmes a váltást illetően, összpontosíts minden apró lépésre, és ne stresszelj, ha elsőre nem úgy sikerül a nem mérgező életmódra való átállás.

 

Mi is tulajdonképpen a nem mérgező élet?

A nem mérgező élet egy olyan életmódot jelent, amely mentes mind az otthonodban, mind a testedben található káros vegyi anyagoktól!

A tanulmányok azt mutatják, hogy egy átlagos háztartásban körülbelül 400 különböző méreganyag található, amelyek potenciálisan károsíthatják szervezetünket. Ezek megtalálhatóak a játékokban és konyhai eszközökben, növényvédőszer-maradványok formájában a gyümölcsökben és zöldségekben, hormonbontó parabénekben és illatanyagokban a samponokban és kozmetikumokban, dioxinok és nehézfémek formájában az ehető halakban, és még sok minden másban is!

Anyaként a legjobbat akarjuk a családunknak! Az utolsó dolog, amit szeretnénk, egy olyan otthon, amely tele van mérgező vegyi anyagokkal, amelyek árthatnak nekünk.

 

Mennyire károsak a vegyszerek?

Sok ilyen háztartási vegyszer azért van, hogy megkönnyítse életünket, de elég nagy mennyiségben fogyasztva nagyon veszélyesek lehetnek.

A hosszú távú egészségügyi problémák közé tartozhat az allergia vagy az asztma, a szaporodási problémák és a születési rendellenességek, a gyermekek mentális, értelmi vagy fizikai fejlődésére gyakorolt hatások, szervkárosodások és rák.

 

A nem mérgező élet előnyei

Noha egyes vegyszerek használata elkerülhetetlenek, sokféleképpen csökkenthetjük a velük való érintkezést. Íme a nem mérgező életmód előnyei:

  • Jobb egészség
  • Jobb bélrendszer és immunitás
  • Csökkent gyulladás
  • Több energia
  • Tisztább bőr
  • Tisztább környezet
  • Jobb levegőminőség otthonában

 

A gyerekek fogékonyabbak

A vegyszerek a család minden tagjára, de különösen gyermekeinkre lehetnek károsak!

A gyermek agya különösen érzékeny a mérgező vegyi anyagok hatásaira, mivel fejlődésük során nagyon törékenyek. Sőt, a gyerekek másképpen lépnek kapcsolatba a játékokkal és ruhákkal, mint mi. Harapdálják, szívogatják őket, és kedvenc mackójukkal alszanak.

Ugyanakkor a gyerekek érzékenyebbek, mert vékonyabb a bőrük, így allergiák, bőrirritációk, esetleg korai pubertás kialakulásának veszélye áll fenn bennük, ha vegyszereknek és hormonzavaró anyagoknak vannak kitéve.

A toxinoknak való kitettség elkerülésének egyik legegyszerűbb módja:

  • Válassz természetes játékokat, mint a fa
  • Vegyél organikus és fenntartható ruhákat
  • Vásárolj nem mérgező gyermektermékeket (mint pelenkák, etetőszék, autósülés és fürdőjátékok)
  • Tarts otthon nem mérgező háztartási termékeket
  • Főzz bio és nem feldolgozott élelmiszerekből

 

Hogyan csökkenthetjük a méreganyagoknak való kitettséget?

A méreganyagok mindenhol körülvesznek bennünket, és károsak lehetnek az egészségünkre. Az egyik legjobb módja annak, hogy csökkentsük a velük való érintkezést, ha elkerüljük őket vagy minimalizáljuk a feldolgozott élelmiszerek és italok fogyasztását, mivel ezek gyakran káros vegyszereket és tartósítószereket tartalmaznak. Ehelyett válasszunk bioélelmiszereket, amikor csak lehetséges, mivel az nem volt kitéve peszticideknek, ezért nem mérgező.