Babakorból óvodás korba – Miniskandi Home

Babakorból óvodás korba


Az ovi kezdete, egyben a babás korszak lezárását is jelenti. Ez pedig akarva-akaratlanul magával hozza a gyerekszoba dekorációjának változtatását is. A babás dolgokat és a babaszoba kellékeket leváltják a komolyabb, nagyfiúsabb, nagylányosabb kiegészítők.

Izgalmas időszak ez szülőnek és gyermeknek egyaránt, de bizony kis fejtörést is igényel.

Mik mennek és mik maradnak

Fontos előre eldönteni, hogy mik azok a tárgyak, amik még maradhatnak a gyerekszobában és mik azok, amiket cserélni kell. Nem mellesleg a régi és új holmik stílus, forma és szín egyezésére is érdemes figyelni, hogy a kis lurkó egy békés és letisztult birodalomban kezdhesse meg ovis éveit.

Kisasztal és kisszék, ahol gyermeked kiélheti kreatívitását

Sok szülő úgy gondolja, hogy az íróasztal és a hozzá tartozó szék túl korai még egy óvodás korban lévő gyereknek. Ez azonban nem teljesen így van.  Minden nagyobbacska gyerkőc élvezi, ha van egy kis asztalka, ahova leülhet színezni, gyurmázni, vagy akár egy rögtönzött teazsúrt tartani a kedvenc babáival és plüsseivel körülvéve.

Fontos, hogy már ovis korban legyen gyermekednek egy szuper alkotó sarok a szobájában.

gyerek_asztal_szék

 

Plusz ráadás kislányos szülőknek

gyerek_pad_kislány

Melyik kislány ne akarna egy saját fésülködőasztalt, amely letisztult színével és romantikus hangulatával igazi hercegnős hangulatot varázsol a szobába?

Kislányod egyre jobban fog érdeklődni a hajba valók, ékszerek és néhány alap gyerekpipere iránt.

Az asztalhoz egy szék is tartozik, ahol kényelmesen nézegetheti, csinosítgathatja magát. Sőt még egy kis fiókot is rejt a szett, amibe bátran pakolhatja a saját kis pipere dolgait vagy akár ékszereit.

 

Új ágyhoz, új ágynemű dukál

Az ágynemű meghatározó része a gyerekszobának. Nem csak az egész dekorációt, de gyermeked kedvét és alvási szeretetét is nagyban befolyásolja. Minden gyerkőc szívesebben alszik egy hozzá közel álló motívummal, figurával ellátott ágyneműben, amivel körülölelve saját mesevilágot álmodhat meg magának az éjszaka folyamán.

Hagyd, hogy gyermeked maga válassza ki a számára megfelelő ágyneműt, ami majd hosszú-hosszú évekig őrzi álmát. Legyen ez az ágynemű lányos vagy fiús, felfedezős, vagy állatmintás, webshopunkat böngészve biztosan megtaláljátok az ideális ágynemű szettet.

gyerek_ágynemű_lány_fiú

Amikor a falon elevenednek meg a közös kalandok, élmények, úticélok

A nagy változásokhoz nem csak a bútorok és kiegészítők cseréjére van szükség, de egy kis dekoráció csere sem árt. Ha a gyerekszoba még mindig a csecsemőkori falmatricákkal van díszítve, akkor ideje egy kicsit frissíteni a falakat.

Ehhez tökéletes választás lehet egy térképes matrica, ami vidám figurás mintáival egyszerre dobja fel a gyerekszoba hangulatát és egyszerre inspirálja gyerkőcödet arra, hogy tanuljon a kontinensekről, óceánokról és nevezetességekről. Sőt, a készlethez tartozó matricákkal be tudjátok jelölni, ahol eddig jártatok vagy ahová a jövőben szeretnétek eljutni.

falmatrica_szürke_térkép falmatrica_rózsaszín_térkép

 

Reméljük nálatok is egy vidám kaland kerekedik majd a gyerekszoba átalakításából és a kis gyerkőcötök még vidámabban éli meg az óvodás éveket!