Tündérkert a gyerekszobában – Miniskandi Home

Tündérkert a gyerekszobában


Minden szülő igazi tündérként tekint kislányára. Az apukák a tenyerükön hordozzák őket. Míg az anyukák csordultig telt szívvel örülnek, hogy végre újra elővehetik a babarózsaszín kiegészítőket és minél szebb és szebb ruhákba öltöztethetik csöppségüket.

Egy igazi kis tündérhez pedig valódi tündérkert dukál. Ebben a cikkünkben pár ötletet gyűjtöttünk össze, amivel minden szülő igazán egyedivé varázsolhatja kislánya szobácskáját. Kíváncsi vagy, hogyan varázsolhatsz igazi tündérkertet a gyerekszobában?

1. lépés: Az alaphangulat megteremtése

    Az első elem mindenképpen a falak színe. Hiszen egy szoba hangulatának nagyon is meghatározó része a festék színe és árnyalata. Éppen ezért, ha tündérkertet szeretnénk kreálni kislányunk szobájában, akkor ajánlott a babarózsaszín festékek között szétnézni. Persze, ha lányos szülőként is ez már túl sok a szemünknek, akkor nyugodtan válasszunk naturális, vagy akár fehér árnyalatot helyette.

     
    falmatrica; balerina

    Nem minden a festék. Ajánljuk, hogy a fal alapszínét egészítsük ki egy passzoló tapétával vagy falmatricával. Egy tündéri kislányhoz pedig mi sem illik jobban, mint egy gyönyörű, balerinát ábrázoló falmatrica. Ez a kedves kis figura minden kislány tetszését elnyeri és akár inspirációként is szolgálhat, hogy arról álmodozhasson, egy nap belőle is ilyen ügyes balerina válik.

     

    2. lépés: Hercegnői fekhely

     
    hercegnő; ágynemű

    Igaz, hogy az alapot a falak színe és mintázata teremti meg. Azonban a szoba legfontosabb eleme minden esetben az ágy. Ez fogja elfoglalni a központi helyet minden gyerekszobában. A szülők kis hercegnője pedig milyen más fekhelyet érdemelne, ha nem egy hercegnős ágyhuzattal díszítettet? Csak vigyázzunk, mert egy ilyen hívogatóan szép ágyból még sokkal nehezebb lesz majd felkelteni reggelente a kis hercegnőket.


    3. lépés: Csupa rózsaszín textilek

    Az ágynemű mellett még számos textiliára szükség van egy lányos gyerekszoba megfelelő kialakításához. A legfontosabbak ezek közül talán a függöny és a szőnyeg.

     
    púder; függöny; gyerekszoba

    A függöny nem csak praktikus, de mutatós darabja is lesz a gyerekszobának. Fontos azonban, hogy színben a szoba fő színeihez és hangulatához passzoló legyen. Vagyis, ha adott esetben a kislányunk tündérkert tematikájú szobájába szeretnénk oda passzoló függönyt választani, akkor a legjobb egy púder árnyalatút beszerezni.

     

     
    szőnyeg; rózsaszín

    Ha az ablak kész, jöhet is a padló és az arra illő textil. Egy pihe-puha, gyönyörű rózsaszínben pompázó szőnyeg, oldalán bojtokkal díszítve még a legzordabb padlót is azonnal tündérkertté varázsolja. Anyukáknak pedig plusz jó pont, hogy Little Dutch szőnyegeinket nagyon könnyű tisztán tartani, mivel mosógépben moshatóak. Így akkor sem kell aggódni, ha netalántán egy kis ramazuri történik a tündérkertben.

     

    Plusz kiegészítés: Saját kis rejtekhely a tündérkertben

     rózsaszín; indián sátor

    Egy igazi kis rejtekhelyre minden hercegnőnek szüksége van. A lányos gyerek indián sátor a tündérkert tematikus gyerekszoba egyik legjobb plusz kiegészítője lehet. Rózsaszín foszforeszkáló csillagokkal megálmodott gyerek indián sátrunk izgalmas kalandok helyszíne lehet, de akár alkalmas egy délután szieszta megejtésére is. Egy szép rózsaszín zászló, girland vagy gömblámpa is szuperül passzol hozzá és máris kész a mi kis hercegnőnk saját kastélya.

     

    Szívesen látnál Tündérkert tematikájú további kiegészítőket? Összeállítottunk egy listát, ahol csupa hercegnős, rózsaszín termékeket találsz IDE kattintva!