Hogyan válasszam ki a nekem megfelelő pelustartót? – Miniskandi Home

Hogyan válasszam ki a nekem megfelelő pelustartót?


Vendégcikkünkben erre válaszol nekünk Niki, a Joeymano Baby Tools alapítója!

A Joeymano márka egy egyszerű pelustartóval kezdődött, amikor még egy kisfiam volt. Aztán megérkezett a második kisfiam is, és vele egyre több lett a peluscsere, egyre változó igényeim lettek a pelenkacseréhez szükséges holmik terén, melyek eredményeként szépen sorban megszületett a többi pelenkatartó is. Minden élethelyzetre készítettem pelenkatartó neszesszert, hiszen célom, hogy minden anyukának biztosítsam a kényelmes pelenkacsere lehetőségét. 

Na de kinek, melyik pelenkatartó lesz jó? Ebben segítek eligazodni nektek.

Pelustartó

Kisbabánkkal az esetek többségében csak kiruccanunk otthonról ügyet intézni, bevásárolni, sétálni a friss levegőn. Ez tart 1, maximum 2 órán át, hiszen az evés-játék-alvás ciklus alatt próbáljuk meg kivitelezni. Ilyenkor nincs szükségünk, csak pár pelusra, kevés popsitörlőre, és alátétre, hogy ha esemény van, akkor legyen mihez nyúlni.

A pelustartó mérete folyamatosan változott az elmúlt években, az utolsó módosítással elérte a tökéleteset. Így bizton mondhatom, hogy belefér egy alátét – a Joeymano Mosható pelenkázó alátétek kifejezetten úgy lettek kialakítva – , mérettől függően 2-3 pelus, egy közepes csomag positörlő, egy váltás body, krém, cumi.

Higgyétek el, másra nem igazán van szükségetek egy gyors pelenkázás során. Legalábbis én így tapasztaltam.

pelustartó pelustartó_4 pekustartó_3

A pelustartó annyira kompakt, hogy belefér egy közepes méretű női táskába is, ami mellé még anya holmijai is beletehetőek. Nekem fontos volt, hogy a csinosabb táskáimat is tudjam használni, és ne a böhöm pelenkázótáskákat kelljen magammal cipelni.

Többet szeretnék tudni a Pelustartóról

Maxi pelustartó

A Maxi pelustartó megszületését második kisfiam érkezése ihlette. Az elsőszülött ekkor még harmatos kis másfél éves volt, és szintén pelusos. Kettejük holmija már nem fért el a sima Pelustartóba. Két pelenkatartó neszesszert pedig nem akartam magammal cipelni, hiszen az alátét, a popsitörlő lehet közös, csak plusz pelenka kell. A Maxi harmadik zsebébe ez tökéletesen elfér.

A Maxi kapacitása:
– egy alátét,
– 3-6 pelenka (méretüktől függően),
– egy közepes csomag popsitörlő,
– egy body,
– krém, cumi, egyéb apróságok.

A Maxi pelenkatartót azoknak ajánlom, akik több órára is elmennek otthonról, esetleg két pelusos gyereke van, vagy szeretnek utazni. Szívesen járnak kirándulni gyerekkel is, többször kelnek útra a nagyszülőkhöz. Meg lehet úgy pakolni, hogy mindent magunkkal tudjunk vinni egy nyugodt és kényelmes pelenkacseréhez.

maxi pelustartó maxi pelustartó_2 

Összecsukva szintén rendkívül kompakt, valamelyest vastagabb lesz csak a sima Pelustartóhoz képest. Attól függően, mennyire rakjuk tele.

Többet szeretnék tudni a Maxiról

A Pelusozó

A Pelusozó! Maga a tökély, csodás társ utazás alkalmával. Vízlepergető pelenkázó alátét és pelenkatartó egyben. Ilyen nagyon kevés van, pedig nagyon praktikus, nekem elhihetitek.

A Pelusozóban puha bélés lapul, így bárhova leteheted: a padra, a padlóra, a fűbe. Puha és meleg lesz kisbabádnak. A vízlepergető Kent anyag szintén nagyon puha, kellemes érzést biztosít a baba popsinak. Ha mégis baleset történik, és összekenitek a fekvőfelületet, csak töröld le popsitörlővel, vagy dobd be a mosógépbe. Precíz és minőségi az összeállítás, nagyon sok mosást kibírnak. Teszteltem, a miénket számtalanszor mostam. 

pelusozó_2 pelustartó alátéttel 

Az alátéthez varrt zsebek biztosítják, hogy minden kéz alatt legyen a pelenkázás során. Egy zseb a popsitörlőnek, egy zseb a pelusnak. Amíg pelenkát cserélsz, a baba ruháját a lábánál található hatalmas zsebbe tudod tenni (ez a sok helyen megtalálható lehajtható pelenkázóknál külön praktikus, mert általában nincs hova tenni, csak a baba fejéhez, amit biztos, hogy a baba le fog hajítani a földre…). Ide a váltás ruha is elfér. A cipzáros zsebbe pedig azok az apróságok tehetők, amik nektek fontos a pelenkázás során.

A méretről fontos még beszélni, hiszen kérdezitek, hogy meddig használható. A pelenkás kor végéig. A 2,5 éves kisfiamat még simán pelenkáztam rajta. Ők már azért nem ficeregnek annyira, a szépen gyarapodó posijuk pedig pont elfér a pelenkázó felületen.

Könnyű kézben is vinni, hiszen összecsukott állapotban előkerül a fogantyú is a Pelusozó tetején. A helye a babakocsi aljában lesz, vagy az autóban. Hiszen ezt már utazni, kirándulni, folyton úton lenni szerető anyukáknak ajánlom. Nekik tökéletes és hű társuk lesz.

Többet szeretnék tudni a Pelusozóról

Még mindig bizonytalan vagy?
Elhiszem, nehéz a döntés, én is a gyakorlat során jöttem rá, melyik mikor a legjobb. 
A tapasztalatok alapján két opciót szerettek a legjobban.

1. Maxi pelustartó Mosható pelenkázó alátéttel

2. Pelusozó és mellé egy Pelustartó

maxi pelustartó_3
pelustartó_4 
pelusozó_3

A szuper kompakt és kényelmes anyukák a Maxi pelustartót választják Mosható pelenkázó alátéttel.

Egy és két gyerek esetén is ideális. Elfér anyuka táskájában, a babakocsi aljában, vagy állandó társ az autóban.


Ha együtt veszed a kettőt, a Mosható pelenkázó alátét kedvezményes áron lehet a tied.

 

 

Folyton úton vagytok? Szerettek nagyokat kirándulni, szívesen időztök a nagyszülőknék, sokat utaztok? Ebben az esetben A Pelusozó lesz a legjobb választás.

Mellette folyton nyakadba veszed a várost, intézed az ügyeidet a kisbabáddal, pörögtök, jöttök-mentek együtt? Mindenféleképpen szükséged lesz egy kompakt Pelustartóra, hogy mindig magaddal tudd vinni a kellékeket egy gyors pelenkacseréhez.

Kérheted Mosható pelenkázó alátéttel is. Együttes vásárlása esetén kedvezményesen lehet a tied.

 

  

+1 Lehetőség Mosipelusos anyukáknak

Többször felmerült már a kérés, hogy gondoljunk a mosipelusos anyukákra is. Hiszen a mosipelus mérete más, mint az eldobható pelenkáké. Így aztán kigondoltuk, mosis anyukákkal teszteltettük, és megszületett a Maxi Mosipelustartó és a Mosipelusozó. 

Maxi Mosipelustartó

Ebben a mosható pelenkákra méretezett 3 zsebes pelenkázó neszeszerben igazán elfér minden holmi, ami a mosis pelenkázáshoz szükséges. A zsebekben elfér 1-1 megtöltött mosipelus, egy mosható alátét, az üres PUL zsák. A középső zseb felett található cipzáros részbe az apróságok tehetők. A popsitörlő szintén cipzáros zsebet kapott, alatta pedig egy váltás ruhának elegendő rekesz található. Cumitartó, és egy kisebb zseb kapott helyet a pelenkatartó gerincében. Könnyen magaddal viheted a táskádban vagy a babakocsiban. Utazáshoz is ideális.

pelusozó szett

Megnézem

Mosipelusozó

Ez a mosható pelenkára méretezett pelenkázó táska megkönnyíti az utazás alatti pelenkacserét, bárhol is járjon a család. A baba táska fekvőfelülete vízlepergetős, és bélelt, így akár a földön, vagy egy padon is kényelmes a peluscsere. Otthon is használható, különösen praktikus, ha emeletes a ház, és a babaszoba az emeleten van.

A két oldalsó zsebben elfér 2 db megtöltött mosható pelenka, és egy közepes méretű popsitörlő. Az alsó zseb cipzáras az apróságok számára. Mögötte egy patenttal záródó mély tárolórekesz van, melyben további 2db mosipelus elfér. Ide tehetők a babáról levett ruhácskák is a pelenkázás idején. Könnyen összehajtható, és kis helyen is elfér.

mosipelus tartó

Megnézem