Skandináv stílus – Miniskandi Home

Skandináv stílus


A skandináv stílus az egyik kedvencünk, ezért írtam egy rövid kis összefoglalót, hogy pontosan mivel lehet megteremteni ezt a hangulatot a gyerekszobában.

Mitől is lesz egy gyerekszoba skandináv stílusú?

Színvilágban főként a világos, fehér színek, természetes alapanyagok, mint a fa, rattan, pamut és a monokróm minták dominálnak. A bútorok kontrasztot alkotnak a dekorációs elemekkel, nem vonják el a figyelmet a kiegészítőkről, így egy harmonikus, letisztult és otthonos összeképet alakíthatunk ki.

gyerekszoba_szőnyeg autós_szőnyeg

A hangsúly a dekorációs elemeken és részleteken van, ahol már megjelennek a színek, különleges formák. Ilyenek a színes girlandok, zászlók vagy falipolcok, amikkel könnyedén feldobhatjuk a teret. Így biztosak lehetünk abban hogy nem lesz puritán a gyerekszoba megjelenése :)

Használj  különleges lámpákat, fényfüzéreket, jelenjenek meg a falon gyermeked kedvenc figurái poszter vagy kép formájában, akár vicces stílusban.

fali_polc fali_dekoráció

Legtöbbször használt kiegészítők a sátor, házikó ágy vagy egy mintás szőnyeg, a játékrahívást, a kényelmet és a képzelet szárnyalását szolgálják. Egy szőnyeg mintától függően bevonható a játékba. Mindennek funkciója van, a skandináv stílus kéz a kézben jár a praktikummal.

  indián_sátor házikó_ágyjátszó_sátor házikó_ágyikó

Jelenjenek meg a monokróm minták textileken, játéktárolókon, szőnyegeken vagy falmatrica formájában. 

Fontos, hogy a szoba letisztult és rendezett legyen. Alakíts ki a játékoknak és egyéb kellékeknek megfelelő tárolási lehetőségeket. Fonott kosarak, gurulós fa ládák és textil rendszerezők formájában. Nekünk ez a vesszőparipánk, tárolókkal egyszerűbb az élet :)

Kombinálj, használj természetes alapanyagokat is. Ez lehet egy juta szőnyeg és egy mintás textil játéktároló, a megunahatatlan fehér asztal, egy natúr fa székkel kombinálva.

Ezzel a stílussal biztosan nem lősz mellé, hiszen letisztult designja miatt időtálló, hosszútávon is élhető, így nem kell pár évente mindent lecserélni.
Szeretjük az egyszerűségét és a játékosságát, hogy mindennek funkciója van. A mi gyerekszobánk is ebben a stílusban készült el, egy kis természetes stílussal kombinálva, nembeszélve arról hogy a MiniSkandiHome is ennek a szerelemnek köszönhetően született meg. 

Képek forrása: www.pinterest.com és miniskandihome