Nyári desszertek a hőség ellen – Miniskandi Home

Nyári desszertek a hőség ellen


Mindannyian szeretjük az édességeket, amivel megkoronázhatunk egy finom ebédet, viszont mást kíván a szervezetünk a hidegben, mint a melegben. Biztos te is észrevetted már, hogy amíg nyáron a hideg és hűsítő finomságok után epekedsz, addig télen, a fagyos hidegben majd meghalsz egy finom forrócsokiért vagy forralt borért. Persze akadnak olyanok is, akik egy jégkrémre a -10°C-ban is mindig vevők lesznek, de a többségünk inkább az első
csoporthoz tartozik. És hogy ne ess abba a hibába, hogy megeszel egy csoki annak ellenére, hogy tudod, milyen édes lesz, ezért cikkünkben mutatunk nektek pár olyan nyári finomságot, ami biztosan jól fog esni a hőségben!

Poharas desszert

Ez egy könnyed, krémes desszert piskótás vagy kekszes alappal, ami lehet túrós, tejszínes vagy zselatinos. Tömd tele gyümölcsökkel, magvakkal, fagyival vagy csokival, úgy még finomabb lesz. Ehhez is rengeteg receptet találsz az interneten.

Jégkrém joghurtból

Egyszerű, de nagyszerű megoldás! Nem kell vele sokat bajlódnod, csak fogd a kedvenc joghurtodat, szúrj bele egy pálcikát, de ha nincs pálcikád, akkor egy kis kávéskanál is megteszi, és rakd a fagyóba. Akár tehetsz bele gyümölcsöket is, úgy még tartalmasabb és finomabb lesz, főleg ha natúr joghurtról beszélünk!
Ha eléggé befagyott, és szeretnél kicsit flancolni, akkor mártsd olvasztott csokiba, tedd vissza a fagyóba, és kész is a házi jégkrém!

Csokiba mártott gyümölcsök

Igazi klasszikus csemege, mégsem gondolnak rá sokan: a csokiba mártott gyümölcsökre! Akár egy teljes válogatást is csinálhatsz belőle. Fogj egy almát, banánt, epret, kivit, málnát, szedret, vagy bármilyen gyümölcsöt, ami otthon megtalálható, mártsd bele őket a csokiba, akár teljesen vagy csak az egyik felét, és tedd őket a hűtőbe. Az almát, banánt, kivit és a nagyobb gyümiket érdemes felvágni, viszont a kisebb, bogyós gyümölcsöket egy az egyben
elkésztheted. Tedd színesebbé a kollekciót különböző csokikkal. Akár tej-, ét- és fehércsokiba is márthatod a gyümölcsöket felváltva, így nem csak finom, de designos megjelenésű is lesz!

Fagyasztott joghurt darabok

Hasonló képpen, mint az előbb, most is a joghurt egy fagyasztott változatával fogunk dolgozni, viszont míg az előző inkább a jégkrémre hasonlított, addig a következő nasinknak inkább süti vagy keksz formája lesz.
Fogj egy nagyobb tálcát/jénait/tepsit, lehetőleg olyat, ami befér a fagyóba, tegyél bele sütőpapírt, és önts rá natúr joghurtot. Egyenletesen oszlasd el a felületen, majd dobálj bele kedved szerint gyümölcsöket, magvakat, étcsoki darabokat. Tedd a fagyóba, és ha megkeményedett, törd össze, és már fogyaszthatod is!

Házi fagyi

Az interneten több verzióhoz is találhatsz receptet. Lehet gyümölcsfagyi, ami szinte színtiszta gyümölcsök pépesített változata, ízlés szerint cukorral vagy anélkül, lehet tejszínes fagyi, amit te ízesíthetsz lekvárral, csokival, vagy magvakkal. Ráadásul a megfelelő forma segítségével igazi jégkrém kinézetet is kölcsönözhetsz neki!

Fagyasztott csokis gyümölcsök

Szintén a fenti nasi egy másik verziója, mégis különböző íze, állaga és textúrája lesz annyitól, ha a csokiba mártott gyümölcsöket nem a hűtőbe, hanem a fagyasztóba teszed. Így jégkrémhez hasonló állagot kapunk, miután kivesszük őket, és nem csak finomak, de hűvösek és ropogtatni valóak is lesznek!

Gyümölcstál

Egy szintén nagyon egyszerű megoldás, ha a melegben valami finomat nasiznál. Minden gyümölcsöt, amit otthon találsz, keverd össze egy nagy tálban, majd szedd ki kis poharakba, és kész is a finomság! Vitaminokban és tápanyagokban gazdag, hűsítő desszert, gyümölcsös (mivel gyümölcsökből áll) és frissítő ízekkel! Ha pedig felturbóznád kicsit, akkor tejszínhabot is tehetsz a tetejére, némi csokiforgáccsal megszórva vagy valamilyen sziruppal leöntve.