Miniskandi Home játékok és előnyeik a gyerekek számára

Miniskandi Home játékok és előnyeik a gyerekek számára


A gyerekek imádnak játszani, kisebb és nagyobb korban is, ezért nem mindegy, milyen játékot adunk a kezükbe. Azon kívül, hogy a korosztályának megfelelő legyen, az sem mindegy, hány darabból áll, és milyen anyagból van – ne legyen gond belőle, ha a szájába veszi, és ne tudja lenyelni sem.

A kicsiknél fontos, hogy segítse valamilyen érzékszervének fejlődését is, így játék közben folyamatosan ingereknek van kitéve, amit akarva-akaratlanul megtanul és elsajátít, mint például a színeket, formákat, továbbá fejleszti a motorikus képességek, mint például a fogás, markolás, illesztések és finom mozdulatok készségét.

Cikkünkben most bemutatunk pár, a honlapunkon is megtalálható játékot, amivel nem csak jól el tudnak szórakozni a gyerekek, de mindegyik fejleszti valamilyen képességüket is.

Fából készült, erdei- és állatos játékszettek

Rögtön az első játékokkal, amit be szeretnénk mutatni, elsajátíthatja az élőlények neveit, és pár tulajdonságukat is. Az Erdei Gomba játékszettel megtanulja, milyen növények találhatóak meg az erdőben, a Farm játékszett állataival azt, melyek a leggyakoribb háziállatok, és az Állatkerti sétány játékszettel pár vadon élő állattal is találkozhat, amiket az állatkertekben szoktunk látni.

Ezek a játékok 18 hónapos kortól ajánlottak. Picik, de nem akkorák, hogy egy ennyi idős gyerek lenyelje őket. Fából készültek, így nem kell tartani a műanyag káros hatásaitól akkor sem, ha a szájába veszi, vagy hogy letör belőle egy kis darabka, amit könnyen lenyelhet.

Fa hangszerek és xilofon

Ezekkel a játékokkal a zenére neveljük gyermekünket. Megmutatjuk neki, milyen megnyugtató is tud lenni egy-egy dallam, és gyakorolhatja a ritmust, amivel ritmusérzéke is fejlődik.

Taníts meg neki eljátszani pár gyerekdalt, és zenéljetek együtt, ezzel is erősítve a köztetek lévő köteléket, miközben sok közös, boldog élményt szerezhettek. Nem beszélve arról, hogy a hangszereket is megismerheti közben, és fiatalon kialakul benne a zene iránti szeretet, ami később lehet, arra sarkalja majd, hogy megtanuljon valamilyen hangszeren komolyabban is játszani.

fa hangszer készletfa xilofon

Plüssjátékok

A különböző karakterű plüssök nem csak biztonságosak, mert kemény külsejükkel nem okozhatnak kárt gyermekedben, és ha hozzánő, akkor aludni is kényelmesebb vele, de a velük való játék során képzelőerejét is fejleszti.

A szerepjátékok során a gyermekek egy általuk kitalált történettel, valamelyik figurával azonosulva "kijátsszák" magukból a problémákat, illetve segít megérteni és feldolgozni a számukra fontos eseményeket, történéseket. A beszédkészség fejlődésében és a társas kapcsolatok pozitív alakulásában is igen nagy jelentősége van ezeknek a játékoknak.

Memóriajáték

Ha egy kis klasszikus agytornára sarkallnád gyermeked, akkor a memóriajáték a megfelelő választás. A memóriafejlesztő játék segít, hogy koncentráltan, odafigyelve akár tartósabb ideig is tudjon egy dologra figyelni. Elősegíti a logikus gondolkodást, és közben értékes, közös időt tölthetünk gyermekünkkel.

Állatkerti sétány memóriajátékunk javítja az emlékezőképességet, vidám formák vannak rajta, és sikerélményt nyújt, ha megtalál egy-egy párt. Ráadásul ebben egy kis csavar is van, mert nem a megszokott „Keresd az egyformát” kell megtalálni, hanem az állatok egymáshoz illő testrészeit!