Mivel várjuk a Mikulást? – Miniskandi Home

Mivel várjuk a Mikulást?


Számunkra a Mikulás a gyerekkori élményeket, a várakozást, a kíváncsiságot, a csokikat és sok remek emléket idéz fel, de vajon a te gyermeked is várja a piros puttonyos eljövetelét?

Az apróságok esetében ez kérdéses, mivel ők még sokszor tartanak a nagy szakállas, idegen bácsitól. De ami késik, nem múlik!

Kezd el bevezetni őket is a Mikulás történetének csodájába, hogy akár már az idei látogatást is izgatottan várják!

Nézzetek vagy olvassatok Mikulásos meséket

Rengeteg mese szól erről, főleg mivel az amerikai filmekben és mesékben a Mikulás karácsony első napján érkezik meg, ezért számukra ő még ikonikusabb figurája az ünnepi időszaknak.

Ezekben a sztorikban gyermeked is megismerkedhet vele, és látni fogja, hogy nem kell tartani tőle, sőt, ő hozza az ajándékokat és finomságokat, úgyhogy ha érkezik, az csak jót jelent. Ráadásul mind nagyon szívmelengető és szép mese szokott lenni, ami a felnőtteknek is boldogságot okoz.

Várjátok süteménnyel

Már Mikulás táján elkezdődnek a karácsonyi sütögetések, jó igaz, ez még bőven el fog fogyni karácsonyig, de ezeknek nem is az a célja, hogy megmaradjon addig. Hiszen a Mikulást is várni kell valamivel, hogy a nagy út során visszanyerje az energiáját!

A közös sütögetések meghozzák az ünnepi hangulatot, miközben remekül szórakozik a család és a végeredmény sem rossz. Dekoráld a süteményeket Télapó, csizma vagy szarvas formájúra, és színezd őket pirossal és zölddel. Rengeteg egyszerű receptet és dekorációs ötletet találhatsz az interneten!

Dekoráljátok ki a házat

A mikulás és a karácsony dekorációban összeolvad, de az sose baj, ha már hamarabb beköszönt otthonotokba ez a hangulat, és a gyerekekkel együtt készítitek el a díszeket, amit feltehettek a szekrénykere, a lépcsőkorlátra, az ajtóra, a függönyre, vagy ahol helyet találtok nekik.

És szuperül le is köti a gyerekeket, miközben minőségi időt tölt együtt a család, fejlődik a kreatív érzék és a kézügyesség, és sikerélményük is lesz a jól sikerült, saját készítésű dekorációik miatt.

Látogassátok meg a Mikulást!

És a legfontosabb… menjetek el a Mikulás házába!

Vagy hívjátok át otthonra a Mikulást, hogy a gyerekek élőben is megismerhessék, és kevésbé féljenek tőle. Egy idő után el fog múlni ez a riadalom, és nagyon megéri azokat a gyönyörű pillanatokat és estéket, mikor együtt várjátok otthon a Mikulást!