Környezettudatos szemlélet és fenntarthatóság – Miniskandi Home

Környezettudatos szemlélet és fenntarthatóság


Vendégcikk Anditól, a Planetino megálmodójától

 

Egyértelmű, hogy amikor megszületik a gyermekünk, a legjobbat szeretnénk neki nyújtani. De hatalmas a felelősségünk, hogy mit és hogyan adunk át neki!

környezettudatos gyerekszoba

Mindig is foglalkoztatott a gondolat, hogy hogyan vigyázhatnék jobban a bolygónkra, de amikor megszülettek a gyerekek szembesültem vele igazán, hogy milyen fontos küldetésem van.

 

Elindult a kutatómunka, szerettem volna prémium minőségű, fenntarthatóságot szem előtt tartó, akár a családon belül több gyereknek is továbbadható termékeket vásárolni, de szembesültem vele, hogy itthon milyen nehéz dolgom van.

 

Ekkor született meg a gondolat, hogy megalkotom a saját világomat, a Planetinot, ahol kizárólag olyan termékek kapnak helyet, amiket a saját gyerekeimnek is jó szívvel adnék: fenntartható, organikus anyagokból előállított, elnyűhetetlen.

fenntartható gyerekszoba

https://www.planetino.hu/termekkategoria/babaapolas/furdokopeny/

Nem is sejtettem, hogy milyen izgalmas és kreatív megoldások léteznek, abban pedig pláne kételkedtem, hogy ezek a megoldások ötvözhetőek a letisztult, ízléses design világgal. 

 

Gondoltátok volna, hogy egy hátizsák készülhet 100%-ig újrahasznosított PET palackból, ami ráadásul vízálló is, és a cukibbnál cukibb minták közül alig lehet választani? Vagy ott van például a kaucsukból készült rágóka, amit egyszerűen nem lehet elnyűni, még a második gyerek számára is tökéletes játék. 

Na meg persze az sem mindegy, hogy a gyerekek érzékeny bőrét műszálas köntösöknek tesszük ki vagy inkább 100% organikus pamutból készült termékeket választunk?

újrahasznosított gyerekszoba dekoráció

https://www.planetino.hu/termekkategoria/taska/hatizsak/

A webshop célja az volt, hogy a fenti termékek egy helyen megtalálhatóak legyenek, és büszke vagyok rá, hogy csak olyan dán, holland és svéd design termékek találhatóak a kínálatban, amik nem csak a bolygónak, de a babáknak is jó. A célom pedig nem más, mint egy jobb világ miniben!