Gyermeked fél a sötétben? Így űzd el a szörnyeket a gyerekszobából! – Miniskandi Home

Gyermeked fél a sötétben? Így űzd el a szörnyeket a gyerekszobából!


Rémísztő árnyak, hátborzongató kísértetek – kisgyermekkorban a sötéttől (és a sötétben lakozó lényektől) való félelem egyáltalán nem számít ritkaságnak. Az elbagatellizálás helyett érdemes közösen szembenézni a gyerek félelmével, és együtt legyőzni azt. Összegyűjtöttünk néhány megoldást, amivel elűzhetitek az ijesztő szörnyeket.

 

  • Beszéljetek a félelemről!

Gyermeked folyamatosan felriad éjszakánként vagy nehezen alszik el a sötétben? Beszélgess vele a félelmeiről, kérd meg, hogy írja le szavakkal a rettegése tárgyát, vagy ha az könnyebb, rajzolja le. Ha kiskorodban te is féltél a sötétben, mesélj neki erről, és mondd el, hogy számodra hogyan sikerült győzedelmeskedni a szörnyek felett. Sose állíts olyat, hogy a szörnyek nem léteznek és butaság a tőlük való félelem.

  • Mesélj az éjszakáról!

Ha gyermeked megérti, hogy mi a szerepe az éjszakának, hogyan váltakoznak a nappalok és az éjszakák, könnyebben megbarátkozik a sötétséggel. Vessetek egy pillantást az égre, és nézzétek meg, hogy miben különbözik a nappali égbolttól: láttok-e csillagokat, milyen alakú éppen a Hold? Mesélj gyermekednek olyan állatokról, akik éjszaka aktívak!

  • Vigyél fényt az éjszakába!

Kerüld el a teljes sötétséget, és válassz egy meleg fényű gyerekszobai lámpát, amivel kellemes hangulatot és biztonságos légkört varázsolhatsz. Az elemmel működő, világító állatfigurák és hőlégballonok vagy a színes gömblámpák megnyugtató fényükkel biztonságossá teszik a gyerkőc szobáját.

 

gyerek lámpa gyerek éjszakai fény
 gömblámpa gyerekszobába
 bálna gyerek lámpa

 

Gyerekszoba lámpa kollekciónkat itt találod: Megnézem a kollekciót