Eluralkodott a káosz? – Miniskandi Home

Eluralkodott a káosz?


Így vedd rá gyermekedet a rendrakásra!

Kisautóktól hemzsegő játékváros, építőkockákból készült akadálypálya, orvosi ellátásra váró plüssállatok – ismerős kép lehet bármelyik gyerekszobában. Azonban mire leszáll az este, jobb esetben a kisautók is parkolópályára kerülnek és a plüssök is nyugovóra térnek. Ahhoz, hogy a fürdés és az esti mese idejére már minden játék megtalálja a maga helyét, nem lehet elég korán elkezdeni a rendrakásra szoktatást. Ehhez adunk most pár tippet, hogy kisebb eséllyel váljon csatatérré a gyerkőc szobája. 

  • Legyen játék a rendrakás!

Találjatok ki egy történetet vagy játékot a rendrakás idejére, esetleg rendezzetek versenyt, hogy ki tud egyszerre több plüsst beletenni a kosárba vagy több könyvet visszatenni a polcra. A versenyzés izgalma minden gyereket érdekel, és a rendrakás sem lesz egy unalmas tevékenység.

  • Mindent a saját helyére

Könnyebb a rendrakás, ha mindennek megvan a saját helye. Válassz olyan praktikus tárolókat a gyerekszobába, mint a kosarak, játéktartó ládák, tároló dobozok vagy fali rendszerezők.

 

játéktároló játéktartó fali rendszerezőjátéktartó ládajátéktartó kosár
  • Adj egyértelmű feladatokat!

Próbálj meg konkrét feladatokat adni a gyereknek. Ha arra kéred, hogy a ceruzákat tegye vissza a dobozba vagy a társasjátékokat a polcra, azzal sokkal könnyebben és hamarabb fog megbirkózni.

  • A jó példa ragadós

Halomban áll a mosatlan és az íróasztalodat is papírkupacok borítják? Tarts te is rendet magad körül, és hidd el, hogy egyszerűbb lesz rendrakásra biztatni a gyerkőcöt, ha jó példát mutatsz.