Mi legyen a következő családi program? – Miniskandi Home

Mi legyen a következő családi program?


Érezzük, hogy fokozatosan lehűl a levegő, mindenhol megjelenik a sütőtök (ételekben, italokban, dekorációban), és lassan a táj is leveti nyári ruházatát.

Vagyis eljött az ŐSZ!

Az ősz az év legtökéletesebb időszaka a családi tevékenységekre! Nincsen kánikula, amit nem lehet kibírni épp ésszel, csak víz mellett, de még nem is érkezett el az a farkasordító hideg, amikor nincs az a program, amikor elhagynánk a ház csodálatos, körbe ölelő melegét. Tökéletes az idő arra, hogy hosszabb túrákat tegyünk a hegyekben vagy a közeli erdőben. Hiszen a gyerekek szagokat, ízeket, látnivalókat és tevékenységeket társítanak minden évszakhoz, éppen ezért fontos minden ilyen időszakot közösen megélni, mert ezek a családi tevékenységek segítenek örök emlékeket teremteni gyermekeink számára.

Hoztunk nektek 5+1 olyan őszi tevékenységet, ami akár hagyománnyá is válhat, vagy lehet csak egy alkalom arra, hogy valami újat próbáljatok ki családként. Akárhogy is, most sütkérezhettek a jól megérdemelt családi időben!

 

  1. Játék a levelekben

Egy jó kis udvari munka mindig feltölt energiával, főleg ha megfelelően van éevezetve. Bár fontos, hogy a gyerekek magukba szívják a szabadban rejlő csodákat, azt is érdemes megerősíteni, hogy a háztartási munkák nem korlátozódnak a beltérre.

A levelek gereblyézése nagyszerű módja annak, hogy bemutasd a kicsiknek az udvar karbantartásának és gondozásának fontosságát, miközben szórakoztató befejezést adhatsz hozzá... ugrás a frissen gereblyézett levelek halmába!

 

  1. Látogasd meg a helyi gazdaságot

Az alma- és sütőtök ültetvények az ősz egyik legértékesebb kirándulásának bizonyulnak. Jó móka felfedezni a földeket és a gyümölcsöst, ahol a gyerekek is megtapasztalhatják, hogy honnan érkeznek azok az alapanyagok, amikből azok az isteni finom sütemények és desszertek készülnek!

 

  1. Dekoráljatok őszre!

Tudtad, hogy a tök mellett a madárijesztő az őszi szezon másik leggyakoribb ikonja? Készítsétek el a saját madárijesztőtöket, és dekoráljátok ki vele az udvart és a bejáratot! De ne hagyjátok ki a tököket, faleveleket és fényeket sem, hogy este is igazán hangulatos legyen az összkép!

 

  1. Tökfaragásra fel!

A sütőtök faragás az egyik legnépszerűbb őszi tevékenység mind közül, hiszen a babona szerint ezzel ijesztjük el a gonosz szellemeket Mindenszentek környékén a ház körül.

És persze a Halloween-nek is egy ikonikus programja. Ha ti is készültök egy kis Halloween-i ünnepséggel, hangulattal, akkor a tökfaragás kötelező program!

 

  1. Őszi túra a hegyekben és erdőkben

A hűvösebb hőmérséklet és a gyönyörű őszi lombozat teszi az őszt az év legjobb időszakává a túrázáshoz. És minél magasabbra érkezünk, annál jobb a kilátás!

De egy közeli erdő is kiválthatja ezt az érzést, a lényeg, hogy együtt legyetek, szívjatok egy kis friss levegőt, és a sok benti punnyadást egy kis mozgással vezessétek le.

 

+1 Találj ki egy őszi témájú kincsvadászatot

Készíts egy listát azokról a dolgokról, amiket megtalálhatsz ősszel a természetben: például fenyőtobozok, sárga és piros falevelek, makkok és gesztenye, és indítványozz egy versenyt belőle, hogy ki találja meg először az összes listán szereplő tételt!

Ha a gyerekek már nagyobbak, és ezt túl könnyűnek találod nekik, akkor spékeld meg rejtvényekkel, amik elvezetik őket a megfejtéshez, vagyis az egyik elemhez a listáról! Így a résztvevőknek előbb ki kell találniuk, mi az a tárgy, mielőtt elkezdhetnék keresni. De hogy még nehezebb legyen, akár vakon, lista nélkül is játszhatjátok, így még nagyobb kihívást jelent, és nagyobb lesz a győzelem élménye.